Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Framsteget invigdes med pompa och ståt

Den 1 juni var det så dags för invigning av arbetsmarknadsenheten Framsteget och dagen till ära fanns bland annat socialnämndens ordförande Roger von Walden på plats för att invigningstala och klippa bandet. Det blev en härlig eftermiddag där vår personal på enheten hade dukat upp fint med förfriskningar, tilltugg och även förberett en rolig och utmanande tipspromenad för alla besökare.

Framsteget är en insats finansierad av Samordningsförbundet och själva insatsen har funnits under flera år. Det nya är att Håbo kommun nu har en arbetsmarknadsenhet där externa och interna insatser samlas och samordnas. Den nya enheten har vi i kommunen också valt att kalla för just Framsteget.

En stolt ordförande

I talet så uttryckte Roger sin glädje och stolthet över att ha fått det ärofyllda uppdraget att inviga Framsteget. Dels i egenskap av att vara ordförande i socialnämnden och dels som ledamot i Samordningsförbundet, vilket möjliggjort för honom att kunna följa verksamheten och utvecklingen på nära håll. Ordföranden berättade också om den stolthet han känner varje gång Framsteget presenterar sina siffror och statistik, samt poängterade betydelsen av samverkan och hur Framsteget är ett exempel på när just samverkan är som bäst. Roger lyfte också fram att Håbo har många arbetsgivare som har en positiv inställning till att ta emot Framstegets deltagare och målgrupp, och framhävde att arbetsgivare i kommunen har mycket att vinna på att samarbeta med Framsteget.

Att få vara med och hjälpa människor att få ett arbete eller lotsas till rätt utbildning är stort och kanske något av det bästa man kan göra. Att bidra till ett minskat utanförskap är lika viktigt. Alla ska ges möjligheter att integreras på arbetsmarknaden och få det stöd som behövs. Framsteget är något vi kan vara riktigt stolta över här i kommunen, sa Roger von Walden.

Framstegets olika delar och målgrupper

Framsteget har varit framgångsrika med att få ut människor som står långt ifrån arbetsmarknaden i arbete eller studier, och framgången har gett mersmak. Sedan starten 2021 har arbetsmarknadsenheten vuxit och i dagsläget har man anställda med olika bakgrund och kompetens som stöttar personer i åldrarna 16-65 år. Det görs inom ramen för det som kallas Framsteget ung, Framsteget vuxen, Samordningsteamet och TESS (Tidiga etableringsinsatser). I målgrupperna ingår framförallt unga vuxna, personer med låg utbildning, funktionsvariation, personer som stått länge utanför arbetslivet (på grund av exempelvis sjukskrivning), utrikesfödda, nyanlända, med flera. ”Framsteget bidrar redan till minskat utanförskap, vår vision är att bli ännu bättre på det”, säger Niklas Forslund, enhetschef på Framsteget.

Kontakta Framsteget

Niklas Forslund, enhetschef
Telefon: 0171-46 84 01 alternativt 0171-525 00 (växel)
E-post: niklas.forslund@habo.se

Läs mer på habo.se/framsteget Länk till annan webbplats.

Se bilder från invigningen i bildspelet här nedan.

Sidansvarig: Socialförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster