Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Daglig verksamhet höll öppet hus

Den 8 juni var det dags för öppet hus hos daglig verksamhet. Under eftermiddagen så visades det upp filmer och bildspel från olika event som verksamheten anordnat de senaste åren, exempelvis Nobellunch, halloweenfest, deltagande i Lidingöruset och en egenarrangerad friskvårdsdag på Gröna Dalenskolan i Bålsta.

Vår enhetschef för daglig verksamhet, Mia Lind, berättade också under eventet om verksamhetens utvecklingsarbete sedan hösten 2018 då hon tillträdde sin nuvarande roll. Då hade vi 48 arbetstagare inom daglig verksamhet och idag har vi 80 arbetstagare. Verksamheten erbjuder nu fler olika arbeten, sysselsättningar och aktiviteter så som musik, foto- och skrivarstudio, ateljé, friskvård och olika händelserum som stimulerar sinnet.

Arbetsuppdrag och stödpedagoger

I dag har vi tre arbetsuppdrag inom daglig verksamhet som vi utför, driften av Café Håbo i kommunhuset, Fixartjänsten och Omsättningslager av hygien och skyddsutrustning. Nu har vi även fler stödpedagoger inom verksamheten, en arbetsroll som exempelvis innebär ansvar för metod, hur vårt arbete grundas utifrån lagstiftning, verksamhetsidé och verktygslådan. Verktygslådan innehåller evidensbaserade metoder och arbetssätt så som Tydliggörande pedagogik, LAB – lågaffektivt bemötande och AKK – Alternativ kompletterande kommunikation. Under vårt öppet hus visade vi upp olika exempel på hjälpmedel och anpassningar, med mera.

Nytt planerat öppet hus framöver

Vi på daglig verksamhet är glada att så många kom och även att så många visade sitt intresse för att komma, vilket vi är mycket tacksamma för. Just den här gången så vände sig vårt öppna hus inte till allmänheten, men framöver planerar vi att hålla ett nytt öppet hus som ger möjligheten för alla som vill att delta.

Kontakta daglig verksamhet

Har du frågor om daglig verksamhet? Då är du mycket välkommen att kontakta:

Maria Lind, enhetschef
Telefon: 0171-525 03
E-post: maria.lind@habo.se

Anna Skoglund, gruppledare
Telefon: 0171-527 72
E-post: anna.skoglund@habo.se

Sidansvarig: Socialförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster