Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Tänd ett ljus på internationella suicidpreventiva dagen 10 september!

Lördag den 10 september är det internationella suicidpreventiva dagen. Suicidprevention handlar om att förebygga självmord. Det uppmärksammar vi genom att tända ljus utanför kommunhuset i Bålsta cirka klockan 19.

Vi uppmärksammar Suicidpreventiva dagen i Håbo tillsammans med Svenska kyrkan i Håbo. Vi tänder ljus intill kommunhuset och det finns möjlighet till gemenskap, ljuständning, andakt och information om kommande sorgegrupp i Magdalenakyrkan som också bjuder in till samtal och sorgegrupp. De som önskar samtala med diakon kan först gå till Magdalenakyrkan mellan cirka klockan 16.30 och 18.30 för att sedan tillsammans med andra promenera till kommunhuset för ljuständning klockan 19.

Så här organiseras ljuständningen

Ta med dig ett eget ljus om du vill tända ett ljus utanför kommunhuset. En person åt gången tänder sitt ljus på anvisad plats och då finns det tillfälle att säga några ord eller sända en tanke till den som ljuset tänds för. Du ställer ditt ljus på en stenlagd yta som arrangeras för ljuständningen.

Årligen den 10 september

Varje år den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. Det är en dag som har lanserats av Världshälsoorganisationen WHO för att belysa arbetet med att förhindra självmord. Genom att uppmärksamma och prata om självmord bryter vi det stigma som finns kring suicid. Tillsammans kan vi öka medvetenheten kring självmord. Genom att våga fråga och våga prata om suicid kan ett självmord förhindras.

Mer om suicidprevention i Håbo och nationellt stöd

I Håbo kommun har vi ett långsiktigt arbete för att främja hälsa, utbilda i suicidprevention och förebygga suicid, genom stödjande insatser och åtgärder i den fysiska miljön och för personer i alla åldrar.

För dig som är i behov av att prata med någon finns flera nationella telefonlinjer och chattar tillgängliga, det gäller även dig som anhörig till en person med psykisk ohälsa.

Mer om suicidprevention i Håbo och var det går att få hjälp i Håbo och nationellt!

Sidansvarig: Socialförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster