Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Mångkulturellt projekt avslutar med en fest

Logotyp - Projekt SOFIA

Integrationsprojekt SOFIA, som är ett samarbete mellan Håbo kommun och ett flertal föreningar, anordnar nu en avslutningsfest för projektet. Festen är den 9 september och alla som är intresserade är välkomna och får en chans att träffa föreningar som är verksamma i kommunen.

Projekt SOFIA kommer nu att avslutas och vill ge allmänheten en möjlighet att träffa olika projektdeltagare. Avslutningsfesten som kallas Träffpunkt Håbo kommer innehålla presentationer av föreningar, musikframträdanden, fika, mat och mycket mer. Här kan du läsa mer om avslutningsfesten och hur du anmäler intresse.

Projektet som är ett samarbete mellan Håbo kommun ett flertal föreningar i kommunen har som syfte att skapa personliga möten mellan nya och etablerade svenska. Håbobor har fått möjlighet att ställa upp som frivillig språkvän till nyanlända vilket inneburit en möjlighet för deltagare att skapa nya kontakter och ge de nyanlända möjlighet till en bra start i sitt nya hemland.

Projektet har gått jättebra! Det har varit ett stort engagemang både från etablerade svenskar och nyanlända och det är väldigt kul att så många velat vara med, säger Malla Grönqvist, projektledare. Nu har vi planer på att fortsätta med språkcirklar som kommer köra igång redan i september. En sorts fortsättning i ny form som alla som varit med i Projekt SOFIA och andra intresserade kan hålla utkik efter.

Föreningar som deltagit i projektet

Projekt Sofia är ett samarbete mellan Håbo kommun, Håbo Internationella Kvinnors Förening, Bålsta simklubb, Håbo Röda korset, Håbo Rotaryklubb, Föreningen Aktiv Ungdom, Studieförbundet Sensus, Studieförbundet ABF, Svenska kyrkan Håbo pastorat, Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet.

Här kan du läsa mer om Integrationsprojekt SOFIA.

Sidansvarig:

2017-08-28

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster