Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Dalängens äldreboende fyller 10 år!

Onsdagen den 30 augusti firade Dalängens äldreboende 10 år, något som självklart uppmärksammades av både personal, boende och anhöriga. Runt 65 personer deltog i firandet där det bjöds på mat, musik och dans.

Firandet började med bubbel och tilltugg i den lummiga trädgården. Det var soligt och varmt. De boende var festklädda och personalen hade gjort vackra frisyruppsättningar på damerna.

Husmor Bente som arbetat på Dalängen äldreboende sedan starten för tio år sedan, hade tillsammans med personalen lagat mycket mat den här dagen. Bland annat så serverades det pizzasnittar, västerbottenostpinnar och annat gott.

Klockan 14.00 var det dags för musik i form av Mac Ohlssons orkester. Några bjöd upp till dans medan andra valde att sitta och njuta av musiken.

Minnen från Dalängen

Agnetha Biloff är gruppledare och har jobbat på Dalängens äldreboende i 10 år. Hon kommer ihåg sin första dag den 6 augusti 2007. Då var det tre kollegor och dåvarande enhetschef Agneta Wallberg som låste upp dörren och gick in i ett nybyggt Dalängen för första gången. En månad senare började de första boende flytta in. Agnetha berättar:


Jag har jobbat som gruppledare här i alla 10 år och stortrivs. Tänk, att varje dag under dessa 10 år har jag tyckt det har varit roligt att gå till jobbet. Att varje dag kunna få göra något för andra, finnas där, hjälpa och stödja, få eller ge en kram, hålla en hand. Det ger så otroligt mycket och gör mig så varm i hjärtat.


Även före detta anställda ville vara med och fira. Agneta Wallberg som var chef när Dalängens äldreboende öppnade för 10 år sedan höll tal och berättade om sina minnen från tiden då allting började. "Vi hade roligt från första dagen", sa hon.

Lite senare tändes grillarna och gästerna fick välja mellan 4 olika sorters korvar med potatissallad. Avslutningsvis serverades kaffe och hembakad marängtårta.

Det var ett härligt kalas för alla som var med och firade, och vilken tur med vädret!
Nu riktas blickarna framåt mot nya oskrivna 10 år.

Sidansvarig:

2017-08-31

Klicka för support
Stäng supportfönster