Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Ny titel till sjukgymnaster i Håbo kommun

Håbo kommuns sjukgymnaster som nu byter namn till fysioterapeuter

Håbo kommuns fyra legitimerade fysioterapeuter, från vänster Sanna Norén, Lisa Svärd, Ulrika Maniette och Petra Sundsten.

När titeln fysioterapeut blev en skyddad yrkestitel ersatte den titeln sjukgymnast. Nu byter alla legitimerade sjukgymnaster i Håbo kommun yrkestitel till "legitimerad fysioterapeut".

Vi är stolta över vår nya yrkestitel och vill gärna informera om namnbytet. Vi har valt att göra det i samband med Fysioterapins dag den 8 september. Den dagen kommer vi också att finnas tillgängliga i Pomonas matsal mellan 11.00–12.00, säger Ulrika Maniette, leg. fysioterapeut på Rehabenheten i Håbo kommun.

Fysioterapeuterna i Håbo kommun arbetar över hela kommunen med hjälpmedelsförsörjning och viss rehabilitering i hemmiljö. De arbetar även på samtliga äldreboenden och korttidsboenden.

–Vårt arbete går ut på att
främja hälsa, minska lidande, att bibehålla och förbättra rörelseförmåga och rörelsebeteenden. I vårt arbete samarbetar vi mycket tillsammans med andra, bland annat med hemtjänst och personlig assistans, säger Ulrika Maniette.

Fysioterapins dag 8 september

Sverige är ett av 113 länder runt om i världen som deltar på Fysioterapins dag. Många fysioterapeuter kommer att uppmärksamma dagen genom att finnas tillgängliga ute på torg, köpcentrum, sjukhus och vårdcentraler runt om i landet.

Fysioterapi är kunskap om människan i rörelse. Det handlar om människans förmåga att uppfatta, ta vara på, kontrollera och använda sin kropp på ett optimalt sätt. Genom medvetenhet om kroppen och om rörelse kan människan utveckla tilltro till sig själv och påverka sin egen hälsa. Det gäller särskilt när en människas funktion, aktivitet och delaktighet begränsas av sjukdom eller skada, ålder eller andra faktorer.

För mer information kontakta:
Ulrika Wahlstrand
Enhetschef Socialförvaltningen, Håbo kommun
Tlf. 0171-529 79

#håbokommun #fysioterapeut

Sidansvarig:

2017-09-26

Klicka för support
Stäng supportfönster