Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Om anhörigstödets organisation

Socialförvaltningen kommer att införa en ny tjänst som anhörigkonsulent och samtidigt förstärka det strategiska arbetet i socialförvaltningen som gäller stöd till anhöriga. Den informationen tog vård- och omsorgsnämnden del av på sammanträdet den 1 oktober.

Anhörigkonsulenten ska erbjuda enskilda stödsamtal och samtal i grupp. Organisatoriskt kommer anhörigkonsulenten att ingå i socialförvaltningens avdelning för samverkan, kvalitet och utveckling. Dels för att tydliggöra att funktionen arbetar för alla verksamheter i förvaltningen och dels för att få en närmare koppling till det strategiska arbetet.

För att förstärka och tydliggöra anhörigstödets betydelse inom alla förvaltningens verksamheter har förvaltningsledningen beslutat att ge socialförvaltningens verksamhetsutvecklare ett särskilt ansvar att arbeta med de strategiska frågorna kopplade till anhörigstöd. På så vis skapar vi en helt ny bredd inom frågorna som rör anhörigstöd. Vi har också ett nära samarbete och dialog med kommunala pensionärsrådet samt kommunala handikapprådet, säger Mats Ståhl Elgström, socialchef.

Bakgrund

Den 11 december 2018 fattade vård- och omsorgsnämnden beslut om att hålla tjänsten som anhörigkonsulent vakant under 2019. Socialförvaltningen fick i uppdrag att utreda hur arbetet med anhörigstöd kan utvecklas. I maj 2019 fick förvaltningen i uppdrag att återkomma med en rapport för hur förvaltningen avser att organisera anhörigstöd inom förvaltningens ansvarsområde.

Sidansvarig: Socialförvaltningen

2019-10-08

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster