Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Så här tycker de äldre om äldreomsorgen

Den 23 september presenterade Socialstyrelsen den årliga undersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?”. Håbo kommuns resultat presenterades på vård- och omsorgsnämndens sammanträde den 3 november.

I resultatet för hemtjänsten har 60,1 procent av de tillfrågade svarat på undersökningen. I flera frågor får kommunens hemtjänst och privata hemtjänstutföraren mycket positiva resultat. Bland annat upplever över 90 procent av alla svaranden att de får bra bemötande (97%), de känner förtroende för personalen (92%) och är sammantaget nöjda och trygga (90%) med hemtjänsten.

I resultatet för särskilt boende har 37,2 procent av de tillfrågade svarat. Det är en sänkning från föregående års svarsfrekvens som var 58,5 procent. Dock upplever över 90 procent av alla som har svarat att de får bra bemötande av personalen (100%), att personalen tar hänsyn till den boendes egna åsikter och önskemål (94%) och att man har förtroende för personalen (91%).

Vi ser flera positiva områden, bland annat kring bemötande- och förtroendefrågor. Dock har svarsfrekvensen sjunkit och där tittar vi på hur vi hur det kan utvecklas och förbättras. Vi ser också att en lägre svarsfrekvens för särskilt boende visas för hela landet i år och det hänger sannolikt ihop med coronapandemin. Här i socialförvaltningens verksamheter pågår det också ett löpande arbete hur varje verksamhet arbetar vidare med resultatet, säger Elisabeth Lannergård, avdelningschef på socialförvaltningens avdelning samverkan, kvalitet och utveckling.

Fakta om undersökningen

Socialstyrelsen genomför varje år den nationella undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? och har gjort det sedan 2013. Undersökningen riktar sig till personer 65 år och äldre som bor i ordinärt boende med stöd av hemtjänst eller bor på särskilt boende för äldre (SÄBO).

Läs mer på Socialstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster