Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Insatsen framsteget fortsätter till december 2021

Insatsen Framsteget finns för personer i Håbo kommun som står långt från arbetsmarknaden och som behöver stöd från flera myndigheter och vårdgivare för att komma vidare till arbete eller studier. Framsteget har funnits i Håbo kommun sedan 2018 och finansieras av Samordningsförbundet i Uppsala län Länk till annan webbplats.. I september beslutade Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet att Framsteget får förlängt stöd och kan fortsätta med insatserna till 31 december 2021.

Framsteget i Håbo kommun består av: Strateg/insatsansvarig, Framsteget Samordningsteam samt Framsteget Ung.

Framstegets samordningsteam riktar sig till personer som är 16-64 år och har en diffus problematik. Målet är att hitta nästa lilla steg mot arbete eller studier och består av coachning under 3-6 månader. Samordningsteamet jobbar med tjugo individer per år.

Framsteget Ung finns för personer som är 20-29 år som inte studerar eller arbetar. På Framsteget Ung arbetar en arbetsförmedlare och en unga-vuxen coach tillsammans för att hjälpa personer vidare till arbete eller studier. Framsteget Ung jobbar med cirka 50 individer per år.

Framsteget har varit igång under snart 2,5 år och har visat sig fylla en viktig funktion för individer som bor i Håbo kommun och som är i behov av samordnad arbetslivsinriktad rehabilitering. Därför är vi väldigt glada att vi får förlängt stöd och därmed kan fortsätta arbetet, säger Anna-Lena Bäckvall-Hallin, insatsansvarig för Framsteget i Håbo kommun.

Inom Framsteget finns det en styrgrupp som heter Lokus Håbo och det finns även en operativ styrgrupp.

Vi ser ett behov av insatsen Framsteget och jag är jätteglad att insatsen nu förlängs. Vi lever just nu i ett osäkert läge med anledning av Coronapandemin där bland annat psykisk ohälsa ökar och det finns en oro för vår målgrupp som står långt från arbetsmarknaden. Genom att vi kan fortsätta arbetet kan vi också hjälpa personer vidare till arbete, praktikplatser eller studier, säger Maria Bertilsson, avdelningschef på socialförvaltningen.

Mer om Framsteget

Håbo kommun som insatsägare driver tillsammans insatsen Framsteget med samverkansparterna Region Uppsala, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan och har gjort det sedan 1 januari 2018.

Verksamheten Framsteget finansieras av Samordningsförbundet i Uppsala län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Klicka här för att läsa mer Framsteget

Sidansvarig: Socialförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster