Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@c1f4bd2
org.mozilla.javascript.Undefined@c1f4bd2
org.mozilla.javascript.Undefined@c1f4bd2
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@c1f4bd2
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Alkohol, droger och spel

Alkohol och narkotika är exempel på olika droger. Med droger menas att det är något som är giftigt, som man blir påverkad av och som man kan bli beroende av. Många droger är dessutom olagliga att använda, tillverka eller sälja. En del droger kan vara lagliga med ändå skadliga om man använder dem på fel sätt, som till exempel vissa läkemedel. - Källa 1177.se

Ökning av spice i Håbo kommun
Spice är en mycket stark cannabisliknande drog som blivit allt vanligare. Spice består av torkade örter som sprejats med syntetisk cannabis och är svårare att spåra med drogtest, på grund av dess sammansättning. Spice saluförs under flera olika tilläggsbeteckningar. Tips till dig som förälder finns.

Nakterhuset
Nakterhuset är en del av stöd och behandlingsenheten som riktar sig till dig som har fyllt 18 år och som har funderingar kring ditt egna eller någon närståendes alkohol, drog och/eller spelvanor.

Bålstapolarna
Bålstapolarna jobbar för att Håbo ska vara en trygg och säker kommun. 21 ungdomar mellan 17-20 år är anställda som Polare. Polarnas arbetsuppgifter är bland annat att vara goda förebilder för alla ungdomar i kommunen genom att arbeta fredagar och lördagar mellan 20.00-02.00 tillsammans med ungdomssamordnarna.

Myndighetsenheten
Om du har behov av hjälp när det gäller bruk eller missbruk av alkohol, narkotika, tabletter eller spelmissbruk kan du som är över 18 år vända dig till myndighetsenhetens vuxenenhet. Där kan du få hjälp att kunna bryta ett destruktivt livsmönster. 

Grupper för barn och ungdomar
För dig som har föräldrar med psykiska eller kognitiva svårigheter, samt för dig som har föräldrar med alkohol- eller andra drogproblem. I den andra stödgruppen träffas barn och ungdomar som har skilda föräldrar. 

TÄNK OM
Syftet med TÄNK OM är att sprida kunskap till föräldrar om tonåringar och alkohol. Forskning visar att föräldrar genom sin roll som gränssättare och vuxna förebilder har stora möjligheter att påverka sina barns alkoholdebut och konsumtionsmönster. Det övergripande målet för TÄNK OM är att minska tillgängligheten av alkohol för tonåringar genom att få tonårsföräldrar och äldre syskon/kompisar att avstå från att köpa ut alkohol till ungdomar under 20 år.


Sidansvarig:

2018-06-14

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster