Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@c1f4bd2
org.mozilla.javascript.Undefined@c1f4bd2
org.mozilla.javascript.Undefined@c1f4bd2
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@c1f4bd2
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Våld och övergrepp

Sedan 1979 är det förbjudet i Sverige för vuxna, även föräldrar, att slå barn. Ändå händer det att föräldrar eller andra vuxna skadar barn. Det kan vara att man blir slagen, sparkad, nypt eller skadad på annat sätt, så kallad fysisk misshandel.

Vuxna får inte heller hota, ge orimliga straff, vara elaka eller kränka barn på olika sätt. Då kallas det psykisk misshandel. Vuxna får heller inte låsa in barn. - Källa 1177.se 

Familjeteamet
Familjeteamet är en verksamhet inom socialtjänstens stöd och behandlingsenhet. Hos oss kan du söka stöd och hjälp för att förbättra relationerna och kommunikationen i familjen. Vi kan också hjälpa familjer att tydliggöra olika familjemedlemmars behov samt hitta olika lösningar i konflikter.

Bålstapolarna
Bålstapolarna jobbar för att Håbo ska vara en trygg och säker kommun. 21 ungdomar mellan 17-20 år är anställda som Polare. Polarnas arbetsuppgifter är bland annat att vara goda förebilder för alla ungdomar i kommunen genom att arbeta fredagar och lördagar mellan 20.00-02.00 tillsammans med ungdomssamordnarna.

Avdelningen Stöd till vuxna
Om du har behov av hjälp när det gäller bruk eller missbruk av alkohol, narkotika, tabletter eller spelmissbruk kan du som är över 18 år vända dig till avdelningen Stöd till vuxna. Där kan du få hjälp att kunna bryta ett destruktivt livsmönster. 

Barn- och ungdomsenhetens mottagningstelefon
Om du vill komma i kontakt med mottagningen på vardagar för rådgivning eller för att anmäla ett barn eller ungdom som far illa, kan du ringa barn- och ungdomsenheten. 

 

Sidansvarig:

2017-08-22

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster