Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Nattvandring i Håbo kommun

Förening som är berättigad till Håbo kommuns föreningsbidrag kan ansöka om att nattvandra (Reglemente KFN 2008/23). Ansökan görs på kommunens webbplats.

Syftet med nattvandringsbidraget är att stärka intresset för vuxenvandring och öka vuxennärvaron i miljöer där ungdomar vistas. Nattvandringsbidraget ger föreningslivet möjlighet att stärka sin klubbkassa och vid vandring träffa, ungdomar, föräldrar och nya målgrupper för medlemsvärvning m.m.

Nattvandrande förening som tilldelats nattvandringskväll engagerar 6 stycken vuxenvandrare (18 år) och utser en kontaktperson inom gruppen/föreningen att fungera som vandrings- värd. Även föräldrar som inte tillhör föreningen är välkomna att vandra med den ansvariga föreningen.

Nattvandringen sker utvalda fredag- och lördagskvällar mellan klockan 20.30 - 24.00. Vandringen utgår från fritidsgården K5 i Bålsta, Kalmarvägen 5. Föreningens kontaktperson ansvarar för värdskap både för föreningens engagerade nattvandrare och andra vuxna som ansluter för att vandra. Fritidsgården bjuder på fika under kvällen.

Kontaktpersonen går igenom ”gyllene regler”, vandringsrutt, västar, telefonnummer samt att lista på vuxenvandrare upprättas och återrapporterar till kommunen.

Nattvandringsersättningen betalas ut till förening som ansökt, beviljat och genomfört nattvandring. Ersättning för genomförd nattvandringskväll utgår mede 2400 kr. per kväll. Bidraget utbetalas till det konto som uppgivits i kommunens föreningsregister.

Personuppgifter

Håbo kommun samlar in dina personuppgifter i syfte att kunna handlägga ansökan, ta kontakt, informera om regler och försäkring vid nattvandring. Vi behandlar dina uppgifter med stöd av Artikel 6 1 a i dataskyddsförordningen, samtycke. Personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter är Charlotta Carlsson, Kultur- och livsmiljöavdelningen i Håbo kommun.

Läs mer om dina rättigheter, hur Håbo kommun hanterar personuppgifter samt hur du kommer i kontakt med dataskyddsombudet på habo.se/personuppgifter.

Gyllene regler vid vuxenvandring

  • Vuxenvandra i grupper om minst två personer, tre rekommenderas.
  • Var synlig, observera och hjälp. Tillkallahjälp om nödvändigt.
  • Lyssna på och prata med ungdomarna. Agera rådgivande inom ramen för ”sunt förnuft”.
  • Hjälp till med första förband eller ett telefonsamtal. Verka för samverkan med Bålstapolare och polis.
  • Som vuxenvandrare får man aldrig beslagta alkohol från någon, oavsett om det är barn, ungdomar eller vuxna. Det är endast Polis som får göra detta!
  • Är man osäker vid vuxenvandring – ta alltid kontakt med Bålstapolarna eller med Polisen för råd och hjälp.
  • Gå aldrig in i något med risk för dig själv.
  • Avsluta när ni känner att det är tillräckligt, för det mesta går man hem kl. 24. Finns behov och möjlighet stannar en ute längre, några kanske är mer kvällspigga än andra!
  • Viktigt när det gäller vuxenvandring. Ingen får eller ska uppfattas som någon väktare, lagens förlängda arm eller medborgargarde. Vi är bara vanliga vuxna som bryr oss.

 

Vid frågor kontakta

Linda Shala, Föreningsutvecklare
E-post: linda.shala@habo.se
Telefon: 0171-46 43 46

Sidansvarig: Linda Shala

2019-11-01

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster