org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här

Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Vanliga frågor och svar om gymnasieantagning
Vad händer om jag inte kommer in på den gymnasieutbildning jag vill ha?
Om du inte kommer in på de utbildningar du sökt i den slutgiltiga antagningen kan du söka reservplatser på andra utbildningar. Under juli månad och början av augusti kan gymnasieantagningeStorsthlm ge dig råd hur du ska göra. Se information på Gymnasieantagningen Storsthlm Länk till annan webbplats.
I mitten av augusti tar de flesta gymnasieskolor över reservantagningen själva. Då kontaktar du den skola du är intresserad av direkt för att få veta hur du ska göra.
Vad händer om jag inte blir behörig till gymnasiet?
Om du inte blir behörig till ett nationellt program har du möjlighet att studera vid ett introduktionsprogram på Fridegårdsgymnasiet.
Det finns också vissa möjligheter att läsa introduktionsprogram i andra kommuner, t.ex om du vill läsa programinriktad introduktionsprogram mot ett speciellt yrkesprogram som inte finns i Håbo.
Om du vill eller behöver gå introduktionsprogrammet i Håbo kontaktar du Fridegårdsgymnasiet innan terminen börjar för att få mer information om ansökan och upprop.
Om du redan på vårterminen innan tror att du inte blir behörig kan du söka till introduktionsprogrammet som reservval. Prata med din studie- och yrkesvägledare.
Jag söker en gymnasieutbildning men behöver särskilt stöd, hur gör jag?
Enligt skollagen är varje skola skyldig att, om de uppmärksammar att en elev har behov av särskilt stöd, utreda och upprätta åtgärdsprogram.
Om du vet att du behöver hjälp för att klara skolgången- kontakta den skola du är intresserad av och berätta om dina behov. Sedan kan de berätta vad de kan erbjuda för stödinsatser. Upplägget kan skilja sig mycket från skola till skola.
Dela:
Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen