Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

20 hushåll i ett 15-tal kommuner får testa livet utan bilen

I 90 dagar, från 1 september till 30 november erbjuds 20 hushåll i Stockholmsregionen möjlighet att testa ett liv utan egen bil. Projektet Utan bilen-dealen drivs av den kommunala Energi- och klimatrådgivningen. Även du som bor i Håbo kommun kan anmäla ditt intresse för att delta i testet.

Hushåll från cirka 15 kommuner i Stockholmsregionen kommer att erbjudas ett skräddarsytt paket i form av kollektivtrafikkort, elcykel eller ellastcykel, och ett antal livlinor med bilpool eller annan bildelningstjänst, för att få möjlighet att testa alternativa resesätt. I gengäld förbinder hushållen sig till att inte använda sin egen bil under samma period.

Energi- och klimatrådgivningen hoppas att projektet ska inspirera hushållen att resa mer klimatsmart samt sprida kunskap och goda exempel i regionen. Tanken med satsningen är att visa exempel på hur olika typer av resor kan göras utan egen bil och att det finns många fördelar med att välja andra transportsätt.

Energi- och klimatrådgivningens samarbete mellan 26 kommuner i Storstockholm ger oss möjligheten att ha medverkande hushåll från olika kommuner i regionen. På så sätt får vi en stor spridning på behov och lösningar för att resa utan egen bil och kan inspirera dessa hushåll till att resa mer klimatsmart, säger Lisa Moll, huvudprojektledare för Energi- och Klimatrådgivningen i Storstockholm.

Syftet är att inspirera kommunernas invånare till att välja alternativ till egen bil genom att låta de deltagande hushållen testa och berätta om olika resesätt som funkar i deras vardag. Målet är att hushållen ska minska antalet bilresor med minst 90 procent under provperioden samt att de ska minska antalet bilresor med minst 25 procent sex månader efter att provperioden är slut.

Vi hoppas att det finns hushåll i Håbo som vill vara testfamilj och prova livet utan bil säger, Anna Atterlöf, Miljöstrateg och ansvarig för Energi- och Klimatrådgivningen i Håbo kommun.

Anmälan till projektet
Anmälan är öppen till och med den 12 april för den som vill prova livet utan egen bil i 90 dagar. Anmälan görs på utanbilendealen.selänk till annan webbplats.

För mer information kontakta:
Lisa Moll, projektledare för Energi- och klimatrådgivningen i Stockholms län, 08-508 28 776 eller 076-122 87 76, lisa.moll@stockholm.se

Anna Atterlöf, miljöstrateg och ansvarig för Energi- och klimatrådgivningen i Håbo kommun, 0171-528 06, anna.atterlof@habo.se

Sidansvarig: Gatu- och parkavdelningen

2020-04-03

Klicka för support
Stäng supportfönster