Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Fridegårdsfestivalen 24 oktober 2020

Välkommen till Fridegårdsfestivalen - en berättarfestival för barn och unga. Upplev en dag fylld med dans, musik, teater och eget skapande.

Gör din röst hörd

Jan Fridegård gav genom sin litteratur en röst åt dem som inte tidigare inte fått höras. Därför blir temat för första Fridegårdsfestivalen Gör din röst hörd.

På festivalen kommer du både ha möjlighet att skapa själv och ta del av andras berättelser i olika former och uttryck. Under dagen kommer det att erbjudas workshops, sagostund för de minsta, konstutställning, digitalt berättande, musik, karneval, dans, teater och show. Några av aktiviteterna kommer utföras på arabiska och finska.

Kvällen ägnas åt ungdomar från 13 år och uppåt. Det blir pizza och poesi samt en festlig invigning av det nya aktivitetshuset för unga på medborgahuset Borgen.

På festivalen kan du även fotografera dig som Knöl och Bök. Millis Sarri har målat en fotovägg utifrån barnböckerna Knöl och Bök som hon illustrerat och Tina Engström skrivit. Både Tina och Millis bor i Håbo.

Programmet släpps den femte oktober och du hittar det här.

Samarbete med skolan

Fridegårdsfestivalen har tillsammans med tre grundskolor i Håbo arbetat med berättande. Vid två tillfällen har högstadieklasser fått workshops i spoken word och kreativt skrivande med poeter från Ordkanon. Eleverna har sedan möjlighet att framföra sina texter under ungdomskvällen på Fridegårdsfestivalen.

Alla sexor i kommunens skolor har fått en inbjudan att delta i konstutställningen Gör din röst hörd. Klasserna får en kvadratmeter till sitt förfogande. Utställningen öppnar på Fridegårdsfestivalen och hänger på Håbo bibliotek.

Varför en Fridegårdsfestival?

Ceremonin för Håbo kommuns nordiska kulturpris till Jan Fridegårds minne har utvecklats till en berättarfestival för barn och unga. Festivalen är gratis och öppen för alla. Jan Fridegård har levt och verkat i Håbo kommun.

Trygghet under Fridegårdsfestivalen

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer gällande corona. Det här gör vi för att erbjuda ett tryggt besök på festivalen:

  • Det finns tillgång till handsprit i våra foajéer.
  • Vid insläpp och utgång ser vi till att det inte blir trängsel.
  • Det är max 49 platser på våra aktiviteter – på flera programpunkter håller vi nere antalet besökare ytterligare. Till alla aktiviteter krävs att du bokar en plats.
  • Vi håller avstånd.

Smittspridningen av coronaviruset bedöms som mycket hög. Därför uppmanar vi dig med symtom, även milda, att stanna hemma.

Vanliga frågor om festivalen hittar du här.

 


Sidansvarig: Kari Isberg

2020-09-16

Uppleva och göra

Klicka för support
Stäng supportfönster