Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Valborg

På valborgsmässoafton 30 april arrangerar Håbo kommun ett firande tillsammans med Håbo scoutkår. Välkommen!

Det blir ett firande på Kalmarsandsbadet med en brasa på Mälaren. Firandet drar igång klockan 18.

Scouterna håller kiosken öppen och säljer korv och fika. Det blir aktiviteter för barn och unga, musik, körsång med Envisorna och vårtal. Runt klockan 19.15 paddlar scouterna ut i kanot med fackla och tänder brasan på flotten.

StationsOrkestern bjuder på välkända, men kanske lite bortglömda visor och schlagers med underhållande tolkningar i rocken och popens tecken – från Hasse & Tage till Iron Maiden. Det bjuds även på smakprov ur deras kommande musikföreställning som är baserad på Jan Fridegårds dikter. Såhär har vi aldrig mött vår lokala arbetarförfattare tidigare. Musiken drar igång efter att brasan har tänts. Det blir en vacker kväll vid Mälaren. Tillsammans firar vi in våren!

Kalmarsands restaurang håller öppet längre på valborgsmässoafton. Det finns möjlighet att ta del av restaurangens valborgspaket. Läs mer på deras webbplats.

Ta dig hit
Det brukar bli mycket folk vid valborgfirandet. Vi uppmuntrar därför alla som har möjlighet att gå, cykla eller ta buss till firandet. Det är begränsat med parkeringsmöjligheter vid Kalmarsand.

Mälarkommunen Håbo
Det är tredje året Håbo kommun satsar på ett hållbart valborgsfirande på Kalmarsand. Håbos identitet bygger på omtanken för natur och vatten. Vi väljer därför att tända brasan ute på Mälaren. Genom att brasan är ute på vattnet minskar risken för att igelkottar och andra smådjur kommer till skada. Vi riskerar heller inte att behöva ställa in valborgsbrasan på grund av brandrisk - som är vanligt denna tid på året.

fyra killar med instrument


Tillsammans för en trygg och trevlig valborg
Under valborg arbetar Håbo kommun tillsammans med polis och föreningsliv för att skapa en trevlig och trygg valborgsmässoafton för alla. Utöver firandet på Kalmarsand har Ung Håbo olika aktiviteter för barn och unga. Det blir också ökad vuxennärvaro under kvällen genom nattvandring och fältarbete. Läs mer om kvällens aktiviteter.

Vill du göra en insats för barn och unga i Håbo? Anmäl dig till nattvandring på valborg! Läs mer om villkor och anmälan.

Vill du veta mer om stranden och tillgänglighet? Läs mer om Kalmarsandsbadet Länk till annan webbplats.

Vill du vara med på sverigefinskt valborgfirande?
Kom och känn karnevalsstämningen på vårt sverigefinska firande den 27 april klockan 12.00-14.00. Det blir teater, pyssel av majvippor och roliga masker, sima (mjöd) och munkar. Massor av glädje utlovas!

Läs mer om evenemanget

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster