Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Längdskidåkning

Skidspår på vintern

I Håbo finns det skidspår för dig som vill åka längdskidor. På Granåsen intill Kvarnkojan finns det fina konstsnöspår och en populär pulkabacke. Här finns också en grillplats.

Granåsen - skidspår och skidbackar

På Granåsen intill Kvarnkojan finns en konstsnöanläggning som ägs och sköts av Bålsta skidklubb. De underhåller och spårar när det är bra snö- och väderförhållanden. Skidspåret följer elljusspåret i området. 

Konstsnöspåret, Kvarnkojan med pulkabacke samt den intilliggande alpina anläggningen är mycket populära besöksmål. Det kan periodvis vara trångt på parkeringarna.

Slingor

I Granåsen, Kvarnkojan finns det tre slingor. De är öppna när det finns tillräckligt med snö och förutsättningarna är bra.

  • 2,1 kilometer
  • 750 meter
  • 180 meter (Barnspår)

Spårstatus och kostnad

Bålsta skidklubb sköter konstsnöanläggningen. På deras webbplats hittar du information om spåren och priser: bålstask.se

Utförsåkning

Bålsta Alpina Klubb sköter den alpina anläggningen. Skidanläggningen har två liftar och två nedfarter - en barnbacke och en lite svårare backe.
Bålsta Alpinas webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Promenadslinga på vintern

För alla gående som besöker området ordnas det under vintern en separat promenadslinga som går utanför elljusspåret. Det finns även gångvägar från båda parkeringarna till Kvarnkojan för dig som vill besöka pulkabacken eller Granåsenstugan.

Naturreservat med särskilda föreskrifter

Konstsnöspåret och Kvarnkojan ligger i ett naturreservat. Därför gäller det att alla besökare respekterar områdets särskilda föreskrifter.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster