Inför ditt besök i simhallen

I vår simhall kan du bada, gå i simskola, gå på rehab eller besöka vår relaxavdelning. Simhallen går även att hyra för barnkalas, event eller för träning (endast företag). Simhallen är HBTQ-certifierad. Här ska alla känna sig välkomna!

Bassänger, bubbelpool, bastu

I simhallen finns en 25 meters bassäng med sex banor, en bassäng för undervisning (simskola) och något som kallas Emilies paradis som är till för de minsta. Inne på vår rehab- och relaxavdelning finns en varmvattenbassäng med höj- och sänkbar botten, en bubbelpool och en ångbastu.

Säkerhets och trivselregler i simhallen och rehab/relaxavdelningen

De här reglerna gäller för dig som vistas i simhallen och rehab/relaxavdelningen

• Personalen har ansvar för att hålla anläggningen trygg och säker och har därmed också rätten att upprätthålla ordningen i anläggningen samt agera mot besökare som inte följer simhallens och rehab/relaxavdelningens säkerhets- och trivselregler.
  • Barn under 12 år måste, oavsett simkunnighet – av säkerhetsskäl – ha sällskap av en ombytt simkunnig vuxen (minst 18 år) som ansvarar för barnet. Detsamma gäller alla, oavsett ålder, som inte kan simma. Simkunnig är den som kan hoppa i på djupt vatten, få huvudet under ytan samt kunna simma 200 meter i en följd, varav 50 meter ryggsim. Personalen har rätt att be besökare i simhallen att vid behov uppvisa sina simkunskaper.
  • På familjerelaxens tider är det lugn och ro som gäller, inget hopp, lek eller leksaker får förekomma där inne. Ingen förtäring får ske under familjerelaxens tider. En vuxen ska alltid ha uppsikt över sitt barn.
  • Bubbelpoolen är igång 15 minuter därefter avstängd 15 minuter för rengöring. Ingen får sitta i eller på kanten med fötterna i bubbelpoolen då den är avstängd för rengöring.
  • Förälder/vuxen/ledare är alltid ansvarig för medföljande barns säkerhet och trygghet.Lämna aldrig barnen utan uppsikt!
  • I omklädningsrum och duschar jobbar både manlig och kvinnlig personal.
  • Alla som ska in i simhallen betalar entré. Vi tar olika betalkort. Även om du inte ska bada kostar det inträde.
  • Lås har du med dig själv, lås finns att köpa i receptionen.
  • Du ansvarar själv för dina kläder och värdesaker.
  • Du ska vara ombytt till badkläder utan underkläder. Det är obligatoriskt att duscha och tvätta sig utan badkläder innan bad eller bastu. Ska du inte bada utan bara följa med in gäller t-shirt och shorts eller liknande.
  • För dom allra minsta är det badbyxor som gäller inte engångsbadblöjor,badbyxor finns att köpa i simhallen.
  • Bastubad sker utan kläder och du sitter på en handduk. I rehab/relax avdelningen är det en gemensam ångbastu, där bastar du med badkläder.
  • Fotografering och filmning är inte tillåten utan personalens medgivande.
  • Glas- och porslinsartiklar är förbjudna i simhallen.
  • Barnvagnar är inte tillåtna i simhallen.
  • Förtäring är inte tillåten i dusch och bastu.
  • Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller droger och det är inte tillåtet att ta med sig alkohol in i simhallen.
  • Den som skadar lokaler/byggnader eller andra besökares ägodelar kan bli skyldig att betala tillbaka skadestånd.

Om du bryter mot reglerna medför det avvisning eller avstängning, du får heller ingen återbetalning av entréavgiften. Avvisning/avstängning beslutas av personal i simhallen.

Tack för ditt samarbete!

Simhallen är HBTQ-certifieriad

Simhallen är HBTQ-certifierad (HBTQ = homosexuella, bisexuella, trans-och queerpersoner) av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter). Detta innebär att vi arbetar strategiskt för att erbjuda våra besökare ett respektfullt bemötande - Här ska alla känna sig välkomna.

I simhallen kan du byta om enskilt

I simhallen finns ett omklädningsrum som är avsett för de som av olika anledningar vill byta om enskilt. Vill du byta om i detta är det bara att säga till i receptionen.

Sidansvarig: Angelica Koch

2020-01-02