Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Simhallens trivselregler

I vår simhall kan du bada, gå i simskola. Simhallen går även att hyra för barnkalas, event eller för träning (endast företag). Simhallen är HBTQ-certifierad. Här ska alla känna sig välkomna!

Aktuellt

Under sportlovet 19-24 februari är endast 3 banor för motionssim öppna under vissa tider. Vi har en springmatta för lek och skoj på övriga banor. Mattan ligger i måndag- fredag klockan 11.00-17.00 och lördag kl 10.00-14.00. Ändrade öppettider under sportlovet kan du läsa här.

 

Säkerhet

 • Barn under 12 år måste, oavsett simkunnighet, ha sällskap av en ombytt simkunnig vuxen (minst 18 år) som ansvarar för barnet. Detsamma gäller alla, oavsett ålder, som inte kan simma. Simkunnig är den som kan hoppa i på djupt vatten, få huvudet under ytan samt kunna simma 200 meter i en följd, varav 50 meter ryggsim.
 • Medföljande simkunnig vuxen är alltid ansvarig för barnens säkerhet och trygghet. Lämna aldrig barnen utan uppsikt!
 • Det krävs en simmkunnig vuxen för tre ej simkunniga barn.
 • Personalen har rätt att be besökare i simhallen att vid behov uppvisa sina simkunskaper.
 • Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller droger. Det är heller inte tillåtet att ta med sig alkohol eller droger in i simhallen.

Trivsel & trygghet

 • På familjerelaxens tider är det lugn och ro som gäller - inget hopp, ingen lek eller leksaker får förekomma. Ingen förtäring. Barn får bara vistas på familjerelaxens tider i sällskap av vuxen.
 • Från det år ett barn fyller 8 år ska pojkar använda herrarnas omklädningsrum och flickor använda damernas omklädningsrum. Klarar ditt barn inte att byta om själv finns möjlighet till separat omklädningsrum, fråga personalen för mer information.
 • Bubbelpoolen är igång 15 minuter därefter avstängd 15 minuter för rengöring. Du får inte sitta i eller på kanten med fötterna i bubbelpoolen då den är avstängd.
 • Fotografering och filmning är inte tillåten utan personalens medgivande.
 • Glas- och porslinsartiklar är förbjudna i simhallen.

Hygien

 • Det är obligatoriskt att duscha och tvätta sig utan badkläder innan bad eller bastu. Även håret ska sköljas i annat fall använder du badmössa.
 • Du ska vara ombytt till badkläder utan underkläder. Ska du inte bada, utan bara följa med in, gäller t-shirt och shorts eller liknande.
 • För de allra minsta är det badbyxor som gäller inte engångsbadblöjor. Badbyxor finns att köpa i simhallen.
 • Bastubad sker utan kläder och du sitter på en handduk. I rehab-/relaxavdelningen är det en gemensam ångbastu .Där bastar du med badkläder.

Om du bryter mot reglerna medför det avvisning eller avstängning. Du får heller ingen återbetalning av entréavgiften. Avvisning/avstängning beslutas av personal i simhallen. I omklädningsrum och duschar jobbar både manlig och kvinnlig personal.

Den som skadar lokalen eller andra besökares ägodelar kan bli skyldig till ersättning.

Simhallen är HBTQ-certifieriad

Simhallen är HBTQ-certifierad (HBTQ = homosexuella, bisexuella, trans-och queerpersoner) av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter). Detta innebär att vi arbetar strategiskt för att erbjuda våra besökare ett respektfullt bemötande. I simhallen ska alla känna sig välkomna!

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster