Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Befintliga bokningar av lokalen Rotundan kvarstår

170203
Lokalen Rotundan (under Bio Borgen) har vid flertalet tillfällen blivit utsatt för stor skadegörelse vid fester. Detta tillsammans med ett ökat behov av lokaler till föreningslivet ledde till ett tillfälligt uthyrningsstopp av lokalen för fester. Då det är många som redan bokat lokalen sedan tidigare har vi nu valt att låta dessa behålla sina bokningar.

Rotundan i Bålsta (lokalen under Bio Borgen) har nyligen, och vid flertalet tillfällen blivit utsatt för stor skadegörelse vid uthyrning. Skadegörelsen har inneburit stora kostnader för Håbo kommun och med stora renoveringsarbeten till följd. Detta, tillsammans med ett ökat behov av lokaler ledde till ett tillfälligt beslut om att sluta hyra ut lokalen för fest.

Det ökade lokalbehovet för föreningslivet kvarstår dock. Frågan kommer därför att utredas och lyftas för politisk behandling vid Kommunstyrelsens sammanträde i slutet av mars.

Då det är många som redan bokat lokalen och som blir negativt berörda av detta, har vi nu valt att låta de som redan bokat lokalen få behålla bokningen. Nya bokningar för fest kommer innan kommunstyrelsens sammanträde därför inte kunna göras. Vi kommer att kontakta alla berörda för att informera dem om ändringen.

Kultur och livsmiljö, Håbo kommun

 

Nya regler för bokning av lokal Rotundan (under Bio Borgen)

Rotundan i Bålsta (lokalen under Bio Borgen) har nyligen, och vid flertalet tillfällen blivit utsatta för stor skadegörelse vid uthyrning från Håbo kommun.Skadegörelsen har inneburit stora kostnader och med stora renoveringsarbeten till följd.

Kommunen har samtidigt ett stort önskemål och behov av lokaler till föreningar och jobbar för att utveckla föreningslivet, med prioritering på barn och ungdomsverksamheter.

Detta sammantaget ledde till ett tillfälligt beslut om att sluta hyra ut lokalen för fest. Lokalen kommer fortsättningsvis och efter renovering att kunna nyttjas för föreningsmöten och andra formella möten.

Vi känner med de som planera att använda lokalen för fest och hoppas naturligtvis att det kommer att lösa sig så smidigt som möjligt för alla berörda.

Kultur och livsmiljö, Håbo kommun

Sidansvarig:

2017-02-03

Klicka för support
Stäng supportfönster