Berättelsen om Sam

Inför EuroPride 2018 erbjuder Håbo kommun dig möjlighet att fördjupa dig i Sams berättelse genom den här videon. Kultur- och livsmiljöavdelningen som producerat videon är HBTQ-certifierad sedan 2016.

Ibland kände sig Sam obekväm som barn. Inte minst när människor runtomkring ständigt bekräftade honom som ”gullig tjej”. Han beskriver det som en uppväxt med motstridiga känslor – i ensamhet och undran: ”Duger jag?”

Nu får Sam könsbekräftande vård som gör honom trygg som den man han vill vara. Sam betraktar bloggar och sociala media som värdefulla för att transpersoner ska känna sig bekräftade. Men ännu viktigare är de kompisar som han delar sina upplevelser med – för att kunna leva ett autentiskt liv.

Sidansvarig: Linda Shala

2018-07-12