Det första spadtaget för en ny konstgräsplan

Unga fotbollsspelare från Håbo som tar spadtag på arbetsplatsen som ska bli den nya

Ungdomar från Håbos fotbollsklubbar är med och tar det första spadtaget.

Fredag den 9 november tog Håbo kommun det första spadtaget för att färdigställa den nya konstgräsplanen på Futurumområdet som ska stå färdig i början på december.

På fredagseftermiddagen deltog Håbo kommuns kommunstyrelse tillsammans med berörda klubbar och personal när det första spadtaget togs för en ny konstgräsplan på Futurum.

Det är fantastiskt roligt att vi äntligen är igång med arbetet! säger Hans-Martin Akleye, avdelningschef på avdelningen för kultur och livsmiljö. Det blir ett stort lyft för våra föreningar och deras aktiva.

Arbetet innebär att den grusplan som finns idag kommer att renoveras om till en konstgräsplan. Den nya planen kommer även att få ny belysning. Hela arbetet med området är något som klubbarna har sett fram emot.

ÄNTLIGEN! Vi är igång på allvar med att få bättre förutsättningar för vårt ideella arbete inom fotbollen, säger Jonny Atterlöf från Håbo FF. Fotbollen har fått många nya medlemmar och vi är fler klubbar idag. Med en ny fotbollsplan ökar förutsättningarna att jobba med det som är viktigast, nämligen att ge våra barn och ungdomar en bra sysselsättning med utbildade ledare.

Den nya fotbollsplanen är beräknad att vara klar i början på december förutsatt att vädret tillåter arbete. Invigningen kommer sedan att hållas i vår.

Ett förstasteg i ett större arbete

Att göra om grusplanen till en konstgräsplan är det första steget i ett planerat större arbete på området. Senare steg inkluderar bland annat att bygga ett nytt omklädningsrum och inomhusanläggning. Mer information om det kommer när detaljerna är klara.

Sidansvarig: Linda Shala

2018-11-12