Håbo kommun uppmärksammar den tobaksfria veckan

Hand som håller i en avbruten cigarett

Håbo kommun uppmärksammar den tobaksfria veckan som infaller vecka 47 varje år.

Tobaksfria veckan startade redan på 1970-talet, då med namnet Rökfria veckan som en kampanj mot tobaksbruk.

De flesta som röker eller snusar vill sluta. Men det är ofta svårt, trots vetskapen om vilka fördelar det ger. Att sluta röka ökar livskvaliteten, gör kroppen friskare och påverkar det psykiska måendet positivt.

Som ett stöd till sina anställda har Håbo kommun rökfri arbetstid. Det innebär att de som jobbar på Håbo kommun inte får röka under arbetstiden. Det är ett stöd till de anställda för att hjälpa dem till en mer hälsosam livsstil.

För att minska tobaksrök utomhus har Håbo kommun tillsammans med Bålsta Centrum tidigare i år satt upp en rökfri zoon mellan Centrum och Fridegårdgymnasiet.

Vill du sluta röka eller snusa? Då finns det hjälp att få!
På Region Uppsalas webbplats finns information om vart du kan vända dig för att få stöd.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Linda Shala

2018-11-26