Överlevande föreläser inför Förintelsens minnesdag

Porträtt på Walter Frankenstein

Walter Frankenstein överlevde Nazismen i Tyskland. Nu kommer han tillbaka till Bålsta för att berättar hur han som 19-åring med fru och barn flydde undan nazisterna i 40-talets Tyskland.

Walter och hans hustru Leonie är unga och förälskade. De utför tvångsarbete i Berlin på nazisternas order när deportationerna av judar inleds. De är fast beslutna att överleva och gick under jorden.

Med budskapet ”Hjälp alla människor i nöd” berättar Walter sin berättelse om flykten och förföljelserna av judar under 1940talet. Föreläsningen äger rum på Fridegårdscenen i Bålsta den 22 januari klockan 18.00.

Mer information om föreläsningen hittar du här

Om Walter

Walter Frankenstein föddes 1924. Han valde att tillsammans med sin hustru Leonie gå under jord när de 1943 skulle deporteras till koncentrationsläger. Med hjälp av sitt eget mod och andra människors solidaritet överlevde de och deras två söner den nazistiska terrorn.

Efter kriget utvandrade familjen till Israel men emigrerade vid mitten av 1950-talet till Sverige.

Familjens dramatiska berättelse skildras i boken ”Inte med oss skriven” av Klaus Hillenbrand. Boken är utgiven på bokförlaget Atlantis.

Sidansvarig: Linda Shala

2019-01-16