Region Uppsalas undersökning om ungas liv och hälsa

En grupp ngdomar i cirkel som har händerna ovanpå varandra

Snart är det dags för undersökningen Liv och hälsa ung. Det är en undersökning som Region Uppsala genomför vartannat år i samverkan med länets kommuner. Mellan vecka 6 och kommer de genomföra studien.

Tanken är att undersöknigne ska ge en ökad kunskap och förståelse om hur länets ungdomar mår och upplever sin tillvaro. Spelar köns identitet, vart du kommer ifrån, vart du bor eller om du har någon funktionsvariation in i hur du mår och upplever tillvaron?

Undersökningen består av en enkät som alla länets elever från årskurs 7 till årskurs 2 i gymnasiet får svara på. Enkäter innehåller frågor som handlar om hälsa, trygghet, ungas fritid, inflytande, hur ungdomarna ser på sin framtid med mera.

Region Uppsala använder sedan resultatet för att få mer kunskap om ungdomars liv och hälsa. På så sätt kan de lägga upp strategier och insatser för att skapa ett bättre och mer jämlikt samhälle.

Mer information om undersökningen Liv och hälsa ung hittar du på Region Uppsalas webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Håbo kommuns kontaktperson för undersökningen är charlotta.carlsson@habo.se

Sidansvarig: Linda Shala

2019-01-15