Ny modell för fritidsgårdar i Håbo

Flera personer från olika förvaltningar i Håbo kommun sitter runt ett bord och Lyssnar på Jytte Rudiger som står och upp och pratar.

Under onsdag förmiddag träffades ett tjugotal personer från olika verksamheter i Håbo kommun i medborgarhuset i Bålsta. Kultur- och fritidsförvaltningen anordnade mötet som handlade om att hitta en ny modell för kommunens fritidsgårdar.

Förvaltningen bjöd in de verksamheter som jobbar med barn och unga för att kunna ta ett gemensamt grepp om arbetet med ungdomarnas vardag och fritid. På mötet diskuterade deltagarna utifrån flera olika vinklar. Vart passar det bäst att ha fritidsgården? Vilka utmaningar finns det? Hur når kommunen ungdomarna på bästa sätt? Vilka socioekonomiska aspekter måste kommunen förhålla sig till?

Vi är många i kommunen som jobbar med ungdomar och jag tror det är viktigt att vi tar ett gemensamt grepp när det kommer till arbetet med dem, säger Jytte Rüdiger, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Resultatet av mötet i medborgarhuset är en modell för fritidsgårdar i Håbo kommun som alla som jobbar med unga kan stå bakom. Tanken är att man på så sätt kan ha ett brett arbetssätt som får med alla perspektiven.

Det handlar om att skapa en meningsfull vardag och fritid för kommunens unga och att de känner sig trygga i kommunen. Det är många unga som rör sig på kommunen offentliga miljöer och känner de sig trygga och säkra så sprider det sig till alla kommunens invånare, säger Jytte.

Sidansvarig: Linda Shala

2019-03-25