Vill du bli högläsare?

Man i glasögon som läser en bok

Håbo bibliotek söker dig som vill förgylla vardagen för äldre genom högläsning. Att var högläsare är ett frivilliguppdrag där du får möjlighet att göra skillnad.

Böcker, tidningar, räkningar, recept – vardagen är fylld av information som vi läser. Läsning gör oss delaktiga i samhället. Bland äldre finns det många som inte längre kan eller orkar läsa. Därför söker vi dig som genom läsning vill göra skillnad, ge stöd och förgylla äldres vardag.

Läsning har många positiva effekter; det vidgar individens värld, bryter isolering och är en glädjekälla både för den som läser och den som lyssnar.

Vad är en högläsare?
Att vara högläsare är ett frivilliguppdrag där du ett par gånger per månad besöker äldreboenden eller dagverksamhet i Håbo för en stunds läsning. Du får utbildning, gemenskap med andra högläsare och framförallt ett meningsfullt och efterfrågat uppdrag. Som högläsare behöver du kunna avsätta minst två timmar i månaden.

Vill du ge äldre en guldkant i vardagen? Hör av dig!

E-post: biblioteket@habo.se

Sidansvarig: Linda Shala