Kulturkompis förenar barn och äldre

Två pirater som sjunger framför en publik med äldre och barn

I förra veckan anordnade Håbo bibliotek ett Kulturkompis-möte där barn och äldre möttes för att fika och uppleva kultur tillsammans. Under träffen spelade musikerna Ako & Grosse.

Hanna Kronström och Jennifer Martins, som arbetar som verksamhetsutvecklare för äldre respektive barn och unga på Håbo bibliotek, kom på idén Kulturkompis. Tillsammans arrangerade de nu ett första möte för barn från Futurumskolans fritids och äldre på Dalängens boende och dagverksamhet.

Vi är så nöjda med träffen. Det blev en eftermiddag med många fina möten, skratt och nyfikenhet. Nu hoppas vi att det här går att genomföra fler gånger, säger Jennifer.

Genom Kulturkompis får kultur förena olika generationer. På träffen spelades sånger som både barnen och de äldre kände igen.

Träffen blev både fin och speciell, så nu funderar vi på hur vi ska det här konceptet vidare. Det här gör vi gärna igen, säger Hanna.

Den första träffen finansierades av projektet Stärkta bibliotek vars syfte är att tillgängliggöra bibliotek- och kulturverksamhet för äldre.

Sidansvarig: Linda Shala

2019-08-21