Gestaltningspromenad för ett levande Håbo centrum

Idag träffades politiker och tjänstemän för ett samtal om gestaltning av Håbo centrum. Till mötet var bland annat Konstnärscentrum öst inbjudna för att diskutera gestaltning av den offentliga miljön.

Under en gemensam promenad från busstationen ner till ishallen diskuterades idéer, behov och förbättringar. Hur skapas mötesplatser i samspel med kommande byggnationer i det offentliga rummet?

- Det händer väldigt mycket i Håbo just nu. Det är viktigt att vi får Håbo centrum att kännas välkomnande både för besökare och invånare, säger kommunalråd Liselotte Grahn Elg (M).

Till promenaden var tjänstemän och politiker från fler partier inbjudna för att diskutera såväl gestaltning som mötesplatsutveckling.

- För att skapa ett levande och attraktivt centrum behöver miljö och innehåll planeras tillsammans. Som många säkert märkt har vi under sommaren haft en mängd aktiviteter utanför kommunhuset med fokus på barnfamiljer. Satsningen har varit del i politikens mål om att utveckla nya mötesplatser och har varit väldigt omtyckt av de som besökt arrangemangen. Nu vill vi ta arbetet ett steg vidare genom att se över hela centrumbilden för att i samma arbete också utveckla innehållet, berättar Liselotte Grahn Elg.

Sidansvarig: Linda Shala

2019-08-26