Häng med ut i naturen! Höstens utflyktsprogram är klart

Nu är utflyktsprogrammet klart för hösten och vintern. Välj bland utflykter med olika teman som svampar, fåglar, slåtter, äpplen, vandringar och mycket mer! Några av utflykterna äger rum i eller nära Håbo, medan övriga utflykter arrangeras på andra platser i Uppsala län.

Håbo naturskyddsförening arrangerar "Riktad slåtter för att gynna växten korskovall" den 1 september (samling på parkeringen vid Arnöhuvuds naturreservat). Ta gärna med lie och räfsa (om du har) samt fika och arbetshandskar. De arrangerar också "Rylräkning" den 7 september (samling vid parkeringen vid Häggeby kyrka). För alla som undrar så är ryl en växt. Ta gärna med fika.

Vid Hjälstaviken blir det kombinerad fågel- och växtexkursion den 1 september för att se rastande våtmarksfåglar och spännande strandväxter. För barn arrangeras akiviteten Småfågelskådarna på samma plats den 22 september.

I Kungsängen arrangerar UOF Upplands fågelskådare en vardagsvandring den 4 september.

Hitta din favoritutflykt

Exempel på utflykter i länet, om du har möjlighet att åka lite längre - Björn för oerfarna, Upplandsledens dag, Fredagsmys under stjärnorna, Upplandsstiftelsen på skördefesten på Wik, och Den lokala naturvårdens dag.

Sök i Biotopias kalender och få tips på ett 30-tal aktiviteter i naturenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I kalendern finns en kartlänk till samlingsplatsen för varje aktivitet och uppdaterad information om ändringar i programmet. En bussymbol visar vilka aktiviteter du kan komma till med buss eller tåg. Busshållplatsen kan ligga upp till 1 km från samlingsplatsen.

Utflyktsprogrammet som pdflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla aktiviteter är öppna för allmänheten. Utflykterna hittar du även i appen Naturkartan.

Mer om utflyktsprogrammet

Utflyktsprogrammet tas fram varje år av Biotopia, Upplandsstiftelsen och Länsstyrelsen i Uppsala i samverkan med ideella föreningar, kommuner, naturskolor och Region Uppsala.

Många av utflykterna går till tätortsnära natur och det går att åka med buss eller tåg till mer än hälften av områdena. Flera av aktiviteterna har också hög tillgänglighet för dig med barnvagn eller rullstol.

Med hjälp av Utflyktsprogrammet ska det vara enkelt att både hitta aktiviteter och att ta sig ut.

Sidansvarig: Linda Shala

2019-08-30