Klum får Håbo kulturstipendium på 25 000 kronor

Dirigenten Gunnar Klum tilldelas Håbo kulturstipendium 2019 för sin förmåga att lyfta kulturella sammanhang och skapa förhöjda kulturvärden i Håbo kommun. Stipendiat utses av kultur- och fritidsnämnden.

Gunnar Klum får Håbo kulturstipendium för att få möjlighet att utveckla en ny sida i sitt konstnärskap som dirigent. Det bidrar i sin tur till Bålsta kammarkörs utveckling, vilket kommer deltagare i kören, musiklivet och hela kommunen till gagn, säger Jytte Rüdiger förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Gunnar Klum utvecklar Bålsta kammarkör med musikalisk samverkan i en historisk kulturmiljö. Genom samarbeten med medlemmar ur Radiosymfonikerna och elever på kungliga operaskolan tillför han kommunens innevånare ett professionellt sammanhang.

Utdelning av stipendiet sker på kommunfullmäktige 9 december 2019.

Mer om Håbo kulturstipendium

• Håbo kommun delar vartannat år ut Håbo kulturstipendium.
  • Håbo kulturstipendium syftar till att stimulera kommunens kulturella liv och att uppmuntra kulturellt verksamma personer eller grupper i kommunen.
  • Stipendiet utdelas till personer, grupper, och organisationer som är bosatta i- eller har anknytning till Håbo kommun.

Sidansvarig: Linda Shala

2019-11-07