Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Nöjd stipendiat vill vidareutveckla Bålsta kammarkör

Gunnar Klum

Gunnar Klum fick Håbo kulturstipendium 2019. Han är en engagerad kördirigent och sångpedagog, som bland annat arbetar med Bålsta kammarkör sedan 2014.

Grattis Gunnar! Hur känns det att få årets kulturstipendium?

Det känns fantastiskt hedrande och roligt. Det hade inte varit möjligt utan en stöttande arbetsgivare och en förstående kör som hänger med på ens planer. Stipendiet ger också en boost och uppmuntran till att arbeta vidare med att utveckla och bredda kören. Förhoppningsvis kan uppmärksamheten som jag och kören nu får kanske locka nya intresserade att söka sig till oss. Just nu söker vi sopraner och basar.

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag är 57 år och bor i Vänge utanför Uppsala med min fru och tre pojkar. Jag är till yrket kördirigent, konsertsångare, sångpedagog och egenföretagare. Jag har alltid haft ett stort intressen för rösten som är det böjligaste av alla instrument. Det är spännande att befria sin egen röst och jag blir glad av att lösa upp vokala knutar för korister och sångelever.

Berätta om ditt arbete med Bålsta kammarkör!

Jag har sedan 2014 den stora glädjen att leda Bålsta kammarkör i Håbo pastorat. Har drivit upp den från 17 medlemmar till nuvarande 27 samt ibland engagerat mina sångelever i kören vid större projekt. Här har vi fantastiskt kul. Vi repar på torsdagar, sjunger minst en konsert per termin och deltar tre gånger per termin vid gudtjänster. Vi reser på körresa utomlands vartannat år.

När är nästa konsert?

Det som ligger närmast är vår adventskonsert söndagen den första december klockan 15.00 i Skokloster kyrka. Där finns fina solister och en orkester på 15 man och kören kommer att bjuda på festlig musik. Några elever från operaskolan är också med. Det bjuds på snittar och bubbel efter konserten som för övrigt är gratis.

Vad ska du göra för stipendiepengarna?

Det har jag inte riktigt planerat än. Det kom så plötsligt. Men troligen kommer jag att inför konserter fortsätta att ta lektioner för Robert Sund. Möjligen gör jag en studieresa.


Läs mer om årets kulturstipendium.


Sidansvarig: Linda Shala

2019-12-11

Uppleva och göra

Klicka för support
Stäng supportfönster