Fritidsgården K5 stänger 18 november

Ny lokal planeras i centrum 1 december.

Fritidsgården K5 stängs måndagen den 18 november och kommer att vara stängd året ut.

Kultur- och fritidsförvaltningen tittar på lösningar för ersättningslokal och återkommer med mer information inom kort.

Anledningen till den tillfälliga flytten av lokal är att det under hösten har varit oroligt bland ungdomar i såväl centrum och på biblioteket som på fritidsgården K5.

För att bidra till att det åter blir lugnt och tryggt för ungdomarna i centrum arbetar Håbo kommun för att skapa en gemensam plats för dem att vara på i centrala Bålsta. På så sätt ökar närvaron av vuxna och lokalen och blir en plats dit biblioteket och Bålsta centrum kan hänvisa ungdomarna säger Jytte Rudinger, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Lokalen kommer att vara till för fritidsgården, Bålstapolarna och ungdomscoacherna från 1 december och ett halvår framåt.

Under perioden 18 november till 1 december kommer kommunen att arbeta för att skapa en ny mötesplats där man tar fram regler, öppettider, bemanning och aktivitetsinnehåll.

Sidansvarig: Linda Shala

2019-11-15