Aktivitetsbidrag fastställt för år 2020

Aktivitetsbidraget för 2020 har fastställs till 8 kronor per närvaromarkering.

Kultur- och fritidsnämnden har den 3 december 2019 beslutat att aktivitetsbidraget för 2020 ska vara 8 kronor per närvaromarkering.

Aktivitetsbidraget är ett rörligt bidrag som justeras årligen utifrån rådande förhållanden. Justeringen för 2020 tar höjd för ökat föreningsdeltagande, ökade kostnader för lokalvård och underhåll samt ökat verksamhetsstöd till föreningar.

Bidraget är en förutsättning för att kultur- och fritidsförvaltningen ska ha möjlighet att stödja föreningarna med den service och det verksamhetsstöd som föreningarna har behov av. Bidragsnivån innebär att fler föreningar får del av föreningsbidraget samt att föreningarnas efterfrågan på utökad service och stöd kan mötas.

Sidansvarig: Linda Shala

2020-01-02