Insamlingen till Håbos första fritidsbank fortsätter

Utrustning i form av flytväst, pingisracket, cyklop och boxningshandskar

Insamlingen till Håbo kommuns första fritidsbank fortsätter. Allt som skänks lånas sen ut gratis till alla som vill röra på sig.

Insamling

Har du gammal sport- eller friluftsutrustning i förrådet? Vi tar gärna emot utrustning på följande ställen:

• Återvinningscentralen. Det finns ett uppmärkt kärl på återvinningscentralen för utrustning till fritidsbanken.
  • Under sportlovsveckan samlar vi in utrustning vid den tillfälliga skridskobanan på torget mellan biblioteket och Bålsta centrum.
  • Under vecka 11-13 kan du lämna in utrustning i Bålsta centrum, i en lokal kommunen tillfälligt lånar. Lokalen är öppen klockan 13.30-17.30 följande datum: 9 mars, 10 mars, 12 mars, 17 mars, 18 mars, 19 mars, 24 mars, 26 mars och 27 mars.

Så fungerar Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och friluftsutrustning. Tre enkla regler gäller:

• Alla får låna
  • Allt är gratis
  • Fokus på miljön

Fritidsbanken Bålsta kommer att öppna i en lokal i anslutning till fritidsgården K5.

Sidansvarig: Linda Shala

2020-02-14