Insamlingen till Håbos första fritidsbank fortsätter

Utrustning i form av flytväst, pingisracket, cyklop och boxningshandskar

Insamlingen till Håbo kommuns första fritidsbank fortsätter. Allt som skänks lånas sen ut gratis till alla som vill röra på sig.

Insamling

Har du gammal sport- eller friluftsutrustning i förrådet? Vi tar gärna emot utrustning på följande ställen:

• Återvinningscentralen. Det finns ett uppmärkt kärl på återvinningscentralen för utrustning till fritidsbanken.
  • Insamlingskärl finns utanför ungdomsgården i Bålsta, på entréplan i samma hus som Familjeläkarna (landstingshuset), måndag till fredag klockan 14.00-20.00.
  • Insamlingskärl finns på Slottsgården i Skokloster från och med 6 mars. Utrustning kan lämnas in när gården är öppen: tisdag klockan 18.00-21.00, fredag 18.00-22.00 och lördag 18.00-23.00.

Så fungerar Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och friluftsutrustning. Tre enkla regler gäller:

• Alla får låna
  • Allt är gratis
  • Fokus på miljön

Fritidsbanken Bålsta kommer att öppna i en lokal i anslutning till fritidsgården K5.

Sidansvarig: Linda Shala

2020-03-20