Naturaktiviteter - ute och inne

Många verksamheter och aktiviteter som vi brukar ägna oss åt har stängt för att minska smittrisken. Det har gjort att fler beger sig ut i naturen, där det finns gott om plats och frisk luft. Om du har svårt att ta dig till ett naturområde kanske du i stället kan ta en promenad runt kvarteret eller till en park. Men tänk på att undvika nära kontakt med andra för att undvika smittrisk. Naturen kan också upplevas via till exempel böcker och podcasts.

Naturområden i Håbo

Det är fantastiskt att ge sig ut nu när allt vaknar till liv i värmen och ljuset. Fjärilar som påfågelöga, citronfjäril, nässelfjäril och sorgmantel är redan ute och flyger.

I Håbo finns bland annat Upplandsleden som sträcker sig genom stora delar av kommunen, Hjälstaviken med sitt rika fågelliv, Skokloster med en spännande natur- och kulturhistoria och Kalmarsnäslandets naturreservat med utsikt över Mälaren och mysiga grillplatser.

Här kan du läsa mer om naturområden i Håbo

En kortare promenad eller natur på distans

Om du har svårt att ta dig till ett naturområde kanske du i stället kan ta en promenad runt kvarteret eller till en park. Men tänk på att undvika nära kontakt med andra för att undvika smittrisk.

Inomhus kan du till exempel läsa naturböcker, spela naturspel och lyssna på podcasts om naturen.

Fler tips på naturaktiviteter

Natursidan.se: Tips på naturaktiviteter i virustider – både ute och innelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länsstyrelsens webbplats: Naturen håller öppet – ökat besöksantal i länets reservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturtips