Glad påsk - tips på saker du kan göra under påskhelgen

Med en påskhelg på hemmaplan kan du passa på att bege dig ut och besöka någon av kommunens härliga platser. I Håbo finns det mycket natur med grillplatser, fågelskådning och utegym. Här finns något för alla.

I Håbo finns bland annat Upplandsleden som sträcker sig genom stora delar av kommunen, Hjälstaviken med sitt rika fågelliv, Skokloster med en spännande natur- och kulturhistoria samt Kalmarsnäslandets naturreservat med utsikt över Mälaren och mysiga grillplatser.

Om du har svårt att ta dig till ett naturområde kanske du i stället kan ta en promenad runt kvarteret eller till en park. Men tänk på att undvika nära kontakt med andra för att undvika smittrisk.

Naturområden öppnas i nytt fönster
Utegymöppnas i nytt fönster
Vandringsleder i Håbo kommunöppnas i nytt fönster
Ny hundrastgård i Gamla Bålsta

Några naturtips för stora och små

• Leta vårtecken – Njut av fågelsången medan du strosar runt och spanar efter blåsippor.
  • Pyssla för den biologiska mångfalden (tips från Naturhistoriska riksmuseet)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – Visste du att det är bina vi har att tacka för maten? Ungefär en tredjedel av den mat vi äter kommer från växter som bin och humlor pollinerar.
  • Motionera i naturen – Upptäck en ny stig eller passa på att gå Hälsans Stig som finns i Bålsta. Längs Hälsans Stig passerar du bland annat lekparker, Bålsta centrum och Bålstaåsen.
Barr

Sidansvarig: Linda Shala