Kommunekologen tipsar om vandring runt Biskops-Arnö och Hjälstaviken

Nu presenterar vår kommunekolog ytterligare två vandringsleder på Håbo.se, nämligen Biskops-Arnö runt och Hjälstaviken runt.

På Biskops-Arnö kan du njuta av de betade hagarnas mångfald, vyer över Mälaren och en rik kulturhistoria. På ön finns fyra uppmärkta vandringsslingor som är 2-5 kilometer långa. Slingorna följer mestadels mindre grusvägar och är relativt lättgångna.

Här kan du läsa mer om Biskops-Arnös stigslingor och hur du hittar dit

Runt fågelparadiset Hjälstaviken finns en 8 kilometer lång stigslinga som erbjuder fina naturupplevelser och vackra rastplatser. Stigens standard varierar från plana grusade gångvägar och spänger, till smala stigar i kuperad terräng. Vilken årstid du än väljer att vandra så får du en fin naturupplevelse.

Här kan du läsa mer om Hjälstaviken och hitta en karta

En person med ryggsäck går längs en stig i en gles skog

Sidansvarig: Linda Shala

2020-05-28