Guidad tur kring Väppeby

Deltagarna på den guidade turen i solsken

I tisdags fick kultur- och fritidsnämndens politiker lära sig mer om Håbos fornminnen och kulturarv under en guidad tur runt Väppeby av Ingrid Ljungkvist.

Håbos natur består av vattenleder och åsar som användes som färdleder under vikingatiden. Under den guidade turen fick deltagarna även se gravar, boställen, runstenar, rösen, en domarring och vårdkase.

Den guidade turen var ett resultat av ett medborgarförslag som Ingrid Ljungkvist lämnade in i våras med önskan om att få guida och bilda kommunens politiker och anställda i ortens kulturarvshistoria. Målet är att de guidade turerna blir ett återkommande inslag i kommunens kulturarvsutbud där man bland annat synliggör fornminnesområdena och berättelsen kring dessa på kommunens webb.

Sidansvarig: Linda Shala

2020-09-24