Läslov - Upptäck Håbo

26 oktober startar läslovet (höstlovet). I Håbo finns det mycket skog och mark du kan passa på att upptäcka.

Visste du att Håbo är omgiven av åtta naturreservat? Det finns alltså mycket skog och mark som är värdefull för biologisk mångfald som du kan upptäcka. Det är bara fantasin som sätter gränser för dina äventyr.
Glöm inte att vara rädd om naturen när du beger dig ut och klä dig efter väder!

På flera platser finns det iordningsställda grillplatser med bord och bänkar. På Kvarnkojan och Kalmarnäs finns det torrtoalett.

Naturområden i Håbo

Tillgänglighetsanpassde naturområden är för dig som behöver rullbara stigar och tillgänglighetsanpassad toalett och grillplats. Till exempel om du vill ta med dig en barnvagn när trötta små ben inte orkar gå.
Tillgänglighetsanpassade naturområden

Naturområden

Naturområden med torrtoalett

Samlade tips

Upptäck Håbo

Läslov

På grund av den ökade smittspridningen av covid-19 och de skärpta riktlinjer råd som gäller för Uppsala län ställs flera av läslovets aktiviteter in. Vi ber dig att forsätta följa rekomendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Sidansvarig: Linda Shala

2020-11-02