Nu är Fritidsbanken öppen

Fyra glada personer. En person klipper bandet vid öppningen av Fritidsbanken.

På bilden från vänster: Nina Manninen ansvarig Fritidsbanken, Fredrik Anderstedt (S), Per Widén (C) ordförande kultur-och fritidsnämnden och Jessica Åkerlund fritidsledare Håbo fritidsgårdar.

Igår öppnade Håbos första fritidsbank på Kalmarvägen 5 i Bålsta. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och friluftsutrustning. Alla får låna och allt är gratis.

Min förhoppning är att Håbos fritidsbank ger fler kommuninvånare möjlighet till motion och friluftsliv. Fritidsbanken är ytterligare ett exempel på den nya delningsekonomi som växer så att det knakar. Dessutom bidrar vi till mindre miljöpåverkan eftersom nyproduktion tär på våra ändliga naturresurser och miljön, säger Per Widén (C), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Under pandemin finns det möjlighet att hämta och lämna utrustning på lastkajen utanför Fritidsbanken. Utrustningen rengörs med ånga mellan lånen.

Det är mycket roligt att Fritidsbanken äntligen har öppnat. Det är också roligt att det är en satsning som samtliga partier står bakom. Förhoppningsvis så kommer den vara till stor nytta för alla som vill prova på olika idrotter. Många idrotter kräver utrustning som är dyr. Då är det viktigt att alla kan få chansen prova på liknade villkor. I grunden är det en demokratifråga, säger Fredrik Anderstedt (S) som skrev motionen om att starta en Fritidsbank i Håbo.

Mer information om Fritidsbanken och gällande öppettider finns på habo.se/fritidsbankenlänk till annan webbplats

Sidansvarig: Linda Shala

Uppleva och göra