Förintelsens minnesdag 27 januari

Färgglada ljuslyktor som lyser i mörkret

Foto: Juliana Wiklund

Håbo kommun uppmärksammar Förintelsen minnesdag den 27 januari. Dagen är en internationell minnesdag för Förintelsens offer – samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. År 2021 är det 76 år sedan befrielsen.

Ta del av tre olika aktiviteter som uppmärksammar dagen:

• Digital minnesceremoni för Förintelsens offer som sänds live av Forum för levande historia. Ceremonin visas klockan 17.00-18.30 den 27 januari på https://www.levandehistoria.se/kalendarium/forintelsens-minnesdag-livesand-minnesdagsceremonilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Vi visar utställningen Motstånd på vår webb. Utställningen handlar om enskilda personer som stod emot, som valde att gå emot strömmen och ta kampen mot den nazityska terrorn. Utställningen är framtagen av Forum för levande historia. Utställningen Motstånd
  • Quiz om Förintelsens historia på Håbo biblioteks och Håbo fritidsgårds Instagram. Du kan delta i quizet från klockan 12.00 onsdagen den 27 januari och ett dygn framåt. För att delta följ Håbo bibliotek (bibliotekhabo) eller Håbo fritidsgård (haboftg) på Instagram.

Sidansvarig: Linda Shala

Uppleva och göra