Nu får Håbo en Trazan och Banarne-lekpark

Modell av lekparken

Modell av lekparken Banankontakt. Modellen är en skiss och stämmer inte med det färdiga slutresultatet.

Det ska byggas en lekpark med Trazan och Banarne-tema i Håbo. Det beslutade en enig kultur- och fritidsnämnd i förra veckan. Lekparken ska heta Banankontakt och vara placerad bredvid Åbergs museum.

Håbo kommun skapar lekplatsen med tillåtelse från Lasse Åberg.

Den nya lekplatsen kommer att ersätta den gamla lekplatsen som finns vid Åbergs museum. Delar av utrustningen som finns på lekplatsen återvinns eller flyttas till annan plats, säger Jytte Rüdiger, förvaltningschef kultur- och fritid.

Lekparken utformas av Tor Svae. Han ligger bakom flera utomhuslekparken i Stockholmsregionen, till exempel publiksuccén Mulle Meckparken i Järvastaden och Lilla Kvarnholmen i Nacka. Målet är att skapa ett spännande och roligt utflyktsmål för både invånare och besökare. Det ska bli mötesplats där flera generationer kan träffas och umgås.

Den nya lekparken ska bidra till kommunens övergripande mål att skapa mötesplatser för alla och samhällsbyggnad med livsperspektiv. Lekparken skapar ett attraktivt slutmål för Gröna dalens gångstråk.

Sidansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen

Uppleva och göra