Vackra gäss för ett renare Kalmarsand

Två träfigurer föreställande gäss på stranden i Kalmarsand

Nu pryds bryggorna och stranden i Kalmarsand med träfigurer föreställande gäss. Åtgärden är en förebyggande insats för att minska besöken av gäss på stranden.

Gässen står i par – två par på vardera brygga samt ett par i sanden. Gäss brukar undvika att komma till en plats som redan är tagen av andra gåspar. Nu får vi vänta och se om åtgärden funkar eller inte. Om inte annat kan gåsparen ses som en fin gestaltning på stranden, säger Nina Manninen, ansvarig för utveckling av Kalmarsandsbadet.

Insatsen med träfigurerna är en del av kommunens åtgärdsarbete för att minska nedskräpningen från gäss på stranden. Åtgärden kombineras med att kommunjägaren skjuter skrämselskott för att hålla gässen borta. Skrämselskotten genomförs oftast två gånger per dag under första veckan gässen anlänt och därpå vid behov.

Sidansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen

Uppleva och göra