Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Projekt för ungas inflytande

Människor framför väggmålning

Besök från Livingstone och Victoria Falls

Håbo kommun är med i ett projekt för ungas rättigheter och inflytande tillsammans med kommuner i Zambia och Zimbabwe. Projektet finansieras av Icld via Sida, och drivs i Håbo av ungdomsverksamheten Ung Håbo.

Håbo kommun samarbetar med Victoria Falls i Zimbabwe och Livingstone i Zambia. Två politiker från varje kommun är kopplade till projektet. De tre deltagande kommunerna ska tillsammans utforska hur organisationerna kan säkerställa att ungdomars rättigheter är bättre skyddade, respekterade och främjas inom kommunen.

Under 2022 har vi har vi haft spännande aktiviteter. Projektet har bland annat varit en del av Demokratidagen och Håbo festdag. I oktober tog vi emot besök från våra samarbetskommuner, Livingstone i Zambia och Victoria Falls i Zimbabwe. Under besöket fick besökarna träffa politiker och tjänstepersoner. De fick också lära sig mer om ungt entreprenörskap på Fridegårdsgymnasiet, träffa ungdomsrådet och uppleva svensk kultur.

Nu riktar projektet blicken framåt för att utveckla arbetet med ungas inflytande.

Nyheter om projektet

Mer om ICLD

Projektet är en del av ICLD, Internationell centrum för lokal demokrati, och finansieras genom Sida. ICLD ska främja hållbar demokrati på kommunal och regional nivå genom ökat medborgarinflytande. Projektets mål är kopplade till de globala målen om mänskliga rättigheter och miljömålen Agenda 2030.

Läs mer på ICLD webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster