Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Projekt för ungas inflytande

Glada ungdomar

Håbo kommun är med i ett nytt projekt för ungas rättigheter och inflytande tillsammans med kommuner i Zambia och Zimbabwe. Projektet finansieras av Icld via Sida, och drivs i Håbo av ungdomsverksamheten Ung Håbo.

Håbo kommun samarbetar med Victoria Falls i Zimbabwe och Livingstone i Zambia. Två politiker från varje kommun är kopplade till projektet. I Håbo är det just nu Per Widén (C) och Tony Klaesson (KD) som deltar.

De tre deltagande kommunerna ska tillsammans utforska hur organisationerna kan säkerställa att ungdomars rättigheter är bättre skyddade, respekterade och främjas inom kommunen. Under 2022 sätts projektets ramar. Under åren 2023-2025 kommer arbetet med ungas rättigheter intensifieras och förbättringar genomföras.

Projektet har även fått finansiering för att kunna dokumentera arbetet. En journalist kommer kopplas till arbetsgruppen och troligen även en konstnär. Deras arbete tillsammans med ungdomar kommer att visas upp bland annat på Håbo festdag och Demokratidagen i augusti.

Nyheter om projektet

Mer om ICLD

Projektet är en del av ICLD, Internationell centrum för lokal demokrati, och finansieras genom Sida. ICLD ska främja hållbar demokrati på kommunal och regional nivå genom ökat medborgarinflytande. Projektets mål är kopplade till de globala målen om mänskliga rättigheter och miljömålen Agenda 2030.

Läs mer på ICLD webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster