Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

För dig som vill besöka rekryteringsmässan

Tyvärr så är rekryteringsmässan 2018 inställd. Istället hänvisar vi dig till habo.se/sommarjobb under fliken Andra sommarjobb där företag har möjlighet att annonsera sina sommarjobb.

Tips på hur du skapar ett CV

Ett CV ska beskriva dina tidigare erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper. Att ett CV har en struktur och är lätt att läsa är viktigt. Du behöver inte ta med precis allt du har gjort, ta med bara det som är relevant för jobbet du söker. Här nedan får du lite tips på hur du kan bygga upp ett lättläsligt CV.

• Utbildning och arbetslivserfarenhet. Ta med en kort beskrivning av arbetsuppgifterna på varje arbete du har haft.
  • Övriga kunskaper och meriter. Om du har körkort, eller speciella kunskaper i olika IT-verktyg, din datorvana eller om du kan flera olika språk. Har du jobbat ideellt eller vari aktiv i föreningar kan du ta med det också under denna rubrik.
  • Referenser. Har du referensperson/er som kan berätta och ge en bild av dig om hur du är som person och anställd tar du med kontaktuppgifterna på dessa personer under denna rubrik. Tänk på att alltid stämma av med personen innan du anger denne som referens.
  • Personligt brev. Ditt personliga brev är en beskrivning av dig och varför just du ska anställas. Nämn i ditt personliga brev vilka av dina personliga egenskaper du mest kan bidra med på arbetsplatsen.

Sidansvarig:

2018-03-12