Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

För dig som vill besöka rekryteringsmässan

Den 15 mars mellan kl. 16.00–18.00 är du varmt välkommen på en rekryteringsmässa för alla i åldrarna 16-19 år. Mässan kommer att vara i kommunhuset, entréplanen. Mässan är en mötesplats för dig som söker ett sommarjobb och företag som har rekryteringsbehov. Ingen anmälan behövs! Mässan är öppen för alla i åldersgruppen.

Att tänka på

Ta en stund och fundera kring vilka företag du ska presentera dig för under mässan. Ta med dig några kopior av en uppdaterad meritförteckning (CV) och ett personligt brev som du kan lämna på plats. Har du betygsdokument, certifikat och dylikt medtag även kopior på dessa.

Var beredd på att du kan bli intervjuad under mässan, oftast en förenklad och förkortad version av anställningsintervju. Tänk igenom i förväg vad du vill säga så att du presenterar dig kort och intressant för företaget. Tänk också på hur du är klädd så att du gör ett bra första intryck.

Tips på hur du skapar ett CV

Ett CV ska beskriva dina tidigare erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper. Att ett CV har en struktur och är lätt att läsa är viktigt. Du behöver inte ta med precis allt du har gjort, ta med bara det som är relevant för jobbet du söker. Här nedan får du lite tips på hur du kan bygga upp ett lättläsligt CV.

• Utbildning och arbetslivserfarenhet. Ta med en kort beskrivning av arbetsuppgifterna på varje arbete du har haft.
  • Övriga kunskaper och meriter. Om du har körkort, eller speciella kunskaper i olika IT-verktyg, din datorvana eller om du kan flera olika språk. Har du jobbat ideellt eller vari aktiv i föreningar kan du ta med det också under denna rubrik.
  • Referenser. Har du referensperson/er som kan berätta och ge en bild av dig om hur du är som person och anställd tar du med kontaktuppgifterna på dessa personer under denna rubrik. Tänk på att alltid stämma av med personen innan du anger denne som referens.
  • Personligt brev. Ditt personliga brev är en beskrivning av dig och varför just du ska anställas. Nämn i ditt personliga brev vilka av dina personliga egenskaper du mest kan bidra med på arbetsplatsen.

Sidansvarig:

2018-01-15