Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Blå stigen Bålstaåsen

Ta en skön skogspromenad på Bålstaåsen intill Bålsta station.

Blå stigen slingrar sig genom den kuperade och strövvänliga skogen på Bålstaåsen intill Bålsta station.
Stigen är en rundslinga på 2,8 kilometer som följer befintliga skogstigar. Längs vägen finns några sittbänkar
och två grillplatser.

Stigen är markerad med ljusblå färg på träd och vägvisare och startar/slutar vid anslagstavlan som står precis norr om scoutstugan (Ullevivägen 74).

Blå stigen har tillkommit genom det lokala naturvårdsprojekt Hitta ut i Håbo (LONA) som pågår mellan 2020-2022 och som är ett samverkansprojekt mellan Håbo kommun och Upplandsstiftelsen.

Vid blå stigens start/slut kan du även börja din vandring på Upplandsleden mot Häggeby (cirka 13,5 kilometer) eller gå en kortare rundslinga av Upplandsleden genom att gå Björkbackaslingan (5 kilometer). Hälsans stig som följer gångvägar i Bålsta. Det finns även många omärkta stigar på Bålstaåsen, så ge dig ut på upptäcksfärd!

Hitta hit

Med buss/gå: ta bussen till Bålsta station. Gå under järnvägen och följ gångvägen till grusparkeringen nordväst om busstationen. Blå stigen börjar/slutar vid anslagstavlan precis norr om scoutstugan, Ullevivägen 74.

Med bil: parkera bilen på grusparkeringen nordväst om busstationen. Blå stigen börjar/slutar vid anslagstavlan precis norr om scoutstugan, Ullevivägen 74.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster