Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Fritidshem

Fritidshemmet ska komplettera skolan och ge barnen en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen. Fritidshemmen är öppna under skoltid och under lov när de inte har undervisning.

Skolbarn till arbetande eller studerande föräldrar har rätt till fritidshem till och med vårterminen det år barnet fyller 13 år. Arbetssökande och föräldralediga föräldrar har inte rätt till att ha sitt barn placerat på fritidshemmet.

Öppettider

Alla fritidshem ska hålla öppet mellan 06.00-18.30 om förälder har behov av omsorg på grund av förvärvsarbete eller studier. Föräldrar har rätt att få sitt omsorgsbehov tillfredställt även under semesterperioder och planeringsdagar enligt ovan. Verksamheten kan inte stängas om det finns behov hos föräldrarna. Verksamheten kan under dessa perioder samarbeta med andra fritidshem.

Placering i fritidshem vid synnerliga skäl

Man kan ha rätt till placering i fritidshemmet även om man är arbetssökande eller föräldraledig om barnet har behov utifrån sin fysiska eller psykiska utveckling. Undantag kan också göras om barnet har behov att vara på fritidshemmet på grund av familjens situation. Det kan exempelvis röra sig om att föräldrar deltar i arbetsmarknadspolitiska åtgärder, förälder har ett funktionshinder, barnet har ett annat modersmål än svenska.

För att göra en ansökan om placering i fritidshem på grund av familjens situation eller på grund av barnets särskilda behov, fyller du i en ansökningsblankett (finns här på sidan till höger) som du sedan skickar till kommunen. I ett personligt brev redogör du för varför ett behov finns. Det personliga brevet ska styrkas med ett intyg från arbetsgivare, läkare, socialsekreterare eller dylikt.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

2020-09-03

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster