Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Hållbar kostverksamhet

Vi verkar för en klimatsmartare vardag genom att introducera mer grönsaker, rotsaker, baljväxter och linser i våra kommunala måltider inom skola, gymnasieskola och förskola.

Håbo kommuns miljöarbete

Kommunerna har det samlade ansvaret att åstadkomma en god livsmiljö och har en viktig roll för att verkställa de nationella målen på en lokal nivå. Kommunen har ett ansvar för att nå de nationella åtaganden om minskning av CO2-utsläpp med 40% tom år 2020 (jämfört med 1990 års nivå).

Kostenhetens miljöarbete

Kostenheten arbetar kontinuerligt med att introducera fler ekologiska livsmedel inom våra verksamheter. I dagsläget köper vi bland annat in följande miljömärkta livsmedel: mjölk, banan,  havregryn och vetemjöl, couscous, bulgur, torkade bönor & linser, honung, aprikoser, russin, kaffe. I dagsläget är all fisk (utom den odlade laxen) MSC-märkt. Fråga gärna vilka ekologiska livsmedel som serveras på just din förskolan eller  skolrestaurang. Inköpen av ekologiska livsmedel påverkas av säsong, tillgång och de ekonomiska förutsättningar i köken.

Inom Kostenheten arbetar vi aktiv med att minska matsvinnet i våra verksamheter, både från produktion och servering. Under höstterminen 2017 genomfördes en kartläggning i skolrestaurangerna där vi tittade på olika aspekter som kan påverka matsvinnet, såsom måltidsmiljö och kvalitet på den serverade maten.


Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2018-01-30

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster