Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Rektorsbrev Futurum F-6 oktober 2022

Rektor Cecilia Grahn informerar om bygget hus B, Skolgården, mobilpolicy, höstlov (läslov) med mera i månadens brev.

Redan oktober och hösten är här, det märks på träden och i morgonluften. Höstens vackra färger påminner oss om kretsloppet i naturen. Skolan har på ett liknande sätt sitt eget kretslopp; terminsstart med nya grupper, elever och kompisar. Det vi gör nu lägger grunden till vad som sker senare och vi gör på våren och vid terminsslut lägger grunden för arbetet till hösten.

Jag har nu arbetat på Futurum i snart en månad och vill tacka er alla - elever, vårdnadshavare och medarbetare för ert varma mottagande, ni har fått mig att känna mig riktigt välkommen.

Bygget hus B
Projektet med hus B kommer under vecka 40 att ta vid igen. De börjar med att flytta ut byggstängslet för att få mer utrymme till bygget. Under kommande veckor kommer man börja med att finschakta marken och påla i jorden för att sedan lägga plattan och grunden för huset.
Under vecka 44 (höstlovet) kommer paviljonger att tas bort, paviljong för elevhälsan och fritids Kojan blir kvar.

Skolgården F-3
Beställning av lekmaterial är gjord och om allt går enligt plan med leveranser och markarbeten beräknas projektet komma igång under senhösten.

Förändrad mobilpolicy
Den 1 augusti i år trädde en ny lag i kraft som avser hantering av störande föremål i skolan. Tidigare har störande föremål (läs mobil) fått omhändertas när de är störande, men nu får man omhänderta föremålen i förebyggande syfte. Vi har valt att samla in elevernas mobiltelefoner varje dag i trygghetssyfte. Det nya innebär att om mobiltelefonen inte lämnas in så kan skolan vidta disciplinära åtgärder, det vill säga omhänderta mobiltelefonen.

Höstlovet som även kallas Läslov.
Höstlovet närmar sig. Läsning är en viktig del i ditt barns lärande och utveckling och något som ständigt behöver arbetas med. Ta gärna tid att läsa med ditt barn. I skolan arbetar vi med att inspirera till läsning och böcker. Det är också av vikt att du som vårdnadshavare tar dig tid att sitta ner med ditt barn och läsa. En aktivitet som inte kostar annat än tid. Samtidigt som du stärker ditt barns ordförråd så ger det också er kvalitetstid.

Förväntas dokument
I vårt arbete har vi höga förväntningar på oss själva och er som vårdnadshavare, att ni tillsammans med oss skapar goda förutsättningar och är goda förebilder för era barn. Detta gör du genom att se till att ditt barn sover och äter ordentligt, att du bidrar till det så viktiga samarbetet mellan oss. En viktig sak är också att du smittar - med det menar jag att om du pratar positivt om skolan så hjälper det ditt barn att också tänka gott om skolan. Ni kan läsa mer om detta i Håbo kommuns förväntans dokument Pdf, 973.2 kB, öppnas i nytt fönster..

Viktiga datum framöver:

  • Höstlov vecka 44, 31 oktober-4 november, kom ihåg att meddela fritidshemmen ert omsorgsbehov för dessa dagar.

  • Skola och fritids stänger kl. 16:00 för gemensam kompetensutveckling den 30 november, meddela fritidshemmen om ni har behov av omsorg efter kl. 16:00.

  • Terminsavslutning för eleverna är den 21 december. Vi återkommer med tider när vi närmar oss.

  • Första dagen efter jullovet är tisdagen den 10 januari, enligt ordinarie schema.

Tack för att ni återkopplar när det fungerar bra, men även när det är något som oroar och när ni undrar över något. Vi är här för er och era barn, våra elever!

Med vänliga hälsningar Cecilia Grahn, Rektor Futurum F-6

Sidansvarig: Kristina Bankestad

Klicka för support
Stäng supportfönster